lees intro

Bourgogne dat moet je leren waarderen. Dat is geen wijn die zich zomaar gewonnen geeft. Maar éénmaal klaar voor de wijn der wijnen, wil je eigenlijk nooit meer iets anders. Tenzij naar dat onbewoonde eiland, dan gaat er Beaujolais mee. Wij hebben relatief veel Bourgogne in het assortiment. En ja, het is allemaal volstrekt anders, maar ook allemaal even lekker.

Resultaat 1–16 van de 20 resultaten wordt getoond

La Cadette, Galerne 2018/2019

Uitbundige geur van rijp fruit, perzik, abrikoos en citrus, met het romige van een goede chardonnay uit de Bourgogne. Zeer aromatisch, levendig, ietsje mineraal à la Chablis.

La Cadette, Vezelay Clos Dû 2019

Deze cuvée ontdekten we bij toeval. De wijn die we wilden bestellen was uitverkocht. Maar deze cuvée bleek er nog wel te zijn. Nou, dan nemen we die toch? Alles wat Montanet Thoden maakt is immers lekker. Dit was weer zo’n een gevalletje serendipiteit (de kunst van de ongezochte vondst) want de Clos Dû is werkelijk het lekkerst wat we ooit uit Vezelay en omstreken geproefd hebben. De wijn is wat ronder/voller van smaak dan wat we gewend zijn van Montanet Thoden. Zou dat wellicht komen omdat het perceel (halve hectare) vroeger privé eigendom van de Hertogen van Bourgogne was? Zou zomaar eens kunnen. Probeer maar eens een flacon of wat. En o ja, we hebben het over chardonnay.

Claudie Jobard, Rully En Villerange 2019

Claudie Jobard is behalve wijnboer ook oenologe en ze weet hoe ze witte Rully moet maken. Niet te laat plukken om indruk te maken op de koper, maar gewoon op tijd. Zodat er voldoende zuren in de wijn zitten om deze (desgewenst) te laten ouderen. Een goede Rully heeft de diepgang van een grote witte Bourgogne, maar voor een fractie van de prijs. Qua smaak moet u denken aan aroma’s van boter, noten en exotisch fruit gekoppeld aan een mooie mineraliteit. Lekker bij  snoekbaars, zalm en tong.  Of bij pelpinda’s

La Cadette, Bourgogne Garance 2019

Zolang er Bourgogne is, is er hoop zeggen wij dan gekscherend. Maar er zit natuurlijk een diepe waarheid verborgen in deze parafrase. Ware het niet dat de meeste Bourgogne onuitstaanbaar duur is geworden. Gelukkig liggen de wijngaarden van Montanet Thoden bij Vezelay. Dat scheelt een spreekwoordelijke slok op een borrel. Geef een meer dan begenadigde wijnmaker een niet zo’n bekende appelatie en er ontstaat geheid iets heerlijks. Waarvan akte. Proost.

Domaine Petitot, Côtes de Nuits Villages, Les Monts de Boncourt, 2018

Grote Bourgognes kopen is geen enkel probleem. Zolang je de poeplap maar trekt. Slechte en middelmatige bourgognes kopen is ook makkelijk. Je hoeft er maar een supermarkt voor binnen te lopen. Goede, betaalbare bourgognes kopen dat is wél een probleem. De wijnen zijn er wel, maar ze blijven vaak onder de radar omdat particuliere klanten er in groepjes net zoveel van afnemen als een importeur zou doen. En dan hoeft de vigneron eigenlijk geen importeur meer. Domaine Petitot is zo’n huis. Maar die dulden dan weer wel een importeur. Gelukkig maar.

Domaine Burguet, Bourgogne, Les Pince Vin 2018

Domaine Alain Burguet. Al jaren in Nederland en altijd bij goede importeurs. Het al decennia biologisch werkende domein was een onneembaar bastion. Tot er opeens een gaatje was. Stukje bij beetje zijn we hun wijnen gaan importeren en inmiddels hebben we een prima relatie met de gebroeders Burguet opgebouwd en hebben we diverse wijnen uit meerdere jaargangen in ons assortiment. Welke wijn u ook kiest, het gaat in alle gevallen om zeer geraffineerde, elegante Bourgogne. De Les Pince Vin komt van een wijngaardje, net buiten de appellatie. Goed voor ons en voor u. Les Pince is van Gevrey niveau, maar mag niet zo heten en is daarom nog relatief goedkoop.

Christophe Buisson, Saint Romain blanc 2020

Sinds we het ons kunnen herinneren, houden we van witte Bourgognes uit de ‘buitengebieden’. Auxey Duresses, Saint Romain enzo. Omdat die wijnen altijd wat subtieler en frisser zijn dan de blockbusters uit het nabij gelegen Meursault. Misschien is dat wel omdat de boeren in de buitengebieden wat meer zichzelf durven zijn in plaats van aan de hooggespannen verwachtingen van tout-le-monde te willen voldoen. Vaak hebben de wijnen uit Saint Romain en Auxey Duresses domweg meer karakter. Zeker die van deze vrolijke frans: Christophe Buisson. Bijkomend voordeel: scheelt meer dan de helft met de dure buren.

La Cadette, Bourgogne Rouge l’Ermitage 2018 magnum

Van 80% Pinot Noir en 20% César, een oude druivensoort die in de Bourgogne veel voorkwam maar nu bijna verdwenen is omdat hij minder druiven geeft dan de pinot noir. . De Ermitage wijngaard ligt op een heel steile helling, pal op de zon. Een heerlijkheid: heldere rode vruchtjes, een snufje leer, tabak en mint. (Ja knap he, mint in druif).In het gamma van la Cadette is dit de krachtigste wijn. Begint zo langzamerhand op stoom en dronk te raken.  Veel waar voor z’n geld.

Domaine Alain Burguet, Gevrey Chambertin, Symphonie 2016

We weten nog goed dat we in de kelder van Burguet stonden en ze ons de oogst van 2016 lieten zien. Iets van 10% van een normale oogst. Gelukkig waren de jaren 17,18,19 en 20 zo gul dat 2016 ruimschoots is goedgemaakt. We dorsten nooit om extra 2016 te vragen, tot er in 2021 een fles Symphony werd geopend. Wat een gruwel, zo lekker. We vroegen of er nog wat was. Een paar doosjes. Mogen we die? Die mochten we. Symphony is een blend van diverse percelen. Geen (of nauwelijks vieilles vignes) en dat heeft zo z’n voordelen. Lichter in alcohol. Beter voor de nachtrust.

Domaine Francois de Givry, Auxey Duresses Les Riames 2017

Deze wijn behoort tot de best bewaarde geheimen van Bourgogne. Man koopt kasteel met veel wijngrond. Een van de stukken grond blijkt nooit chemisch te zijn bewerkt. Het betreft een monopole wijngaardje in Auxey Duresses waar hij meer wijngaarden heeft. Al zijn Auxey Duresses gaat in de flessen van het beroemde domaine Leflaive.  Behalve dat één monopole perceeltje. Daar wordt wijn voor hem van gemaakt. Inderdaad door Leflaive. Je zal deze wijn vergeefs zoeken. Net zoals de wijnmaker. Maar via-via kwamen we in contact. Er worden 900 flessen per jaar gemaakt. Waarvan wij er 60 mogen kopen. Een enkele keer  zijn er ook wat magnums beschikbaar. De lekkerste witte Bourgogne ooit gedronken. Maar dat kan ook aan ons liggen.

Domaine Alain Burguet, Gevrey Chambertin Mes Favorites 2018/2019

Tot voor kort was dit de mooiste wijn van Burguet. Beste zon-exposure, mooiste terroir, oudste stokken. Voor de oud-gedienden: dit was vroeger de vieilles vignes. Zullen we u nog een kleine openbaring doen? We kochten deze wijn in die tijd bij Helmer Otterman. We bestelden zijn hele assortiment, dus dit ook. Maar hoe vaak we ook een fles openmaakten, we vonden er niks aan. Aan zulke goede Bourgogne waren we domweg nog niet toe. We hebben de hele voorraad cadeau gedaan aan onze vriend Erwin Walthaus, sommelier van Le Garage. Die lacht ons er nog steeds om uit. Als hij ons met dit verhaal confronteert- het liefst in groot gezelschap natuurlijk- schamen we ons nog steeds. Voor straf mag hij geen enkele fles Mes Favorites kopen. U wel hoor, neem Mes Favorites. Het is ook de onze.

Burguet, Vosne Romanée 2017

Je moet een beetje geluk hebben als wijnimporteur. In 2015 ontdekte een sommelier van The Lobby  de wijnen van Burguet. En dankzij Midas en zijn al even bezeten collega Enno kwamen andere sommeliers met de wijn in aanraking. Gek genoeg begonnen ze met een buitenbeentje : met de Vosne Romanée, wat toch volstrekt andere wijn geeft dan Gevrey Chambertin. Later volgden alle andere wijnen. Inmiddels staan de wijn van Burguet bij vrijwel al onze horeca klanten op de kaart.  Trouwens lekker spul hoor die Vosne van Burguet, zouden we bijna vergeten te zeggen.

Burguet, Gevrey Chambertin, Les Champeaux premier cru 2017

Het duurde even voor we er achter kwamen dat ze bij Burguet ook Premier Cru en Grand Cru bourgognes maken. Maar toen we het in de smiezen kregen, was het hek alras van de dam. Djiezus wat is dat lekker zeg die Champeaux. Het is de favoriete wijn van de wijnmaker zelf. Wij kunnen maar moeilijk kiezen. Er zijn momenteel drie verschillende jaargangen. Maar dat zal niet al te lang meer duren waarschijnlijk. Doe u zelf een plezier. Bestel u zelf wat Champeaux en constateer met ons dat god ook zo z’n voorkeuren had bij verdelen van de wereld.

Burguet, Vosne Romanée 1er cru, Les Rouges du Dessus 2014

Je moet een beetje geluk hebben als wijnimporteur. In 2015 ontdekte een sommelier van The Lobby (Midas red.) de wijnen van Burguet. En dankzij Midas en zijn al even bezeten collega Enno kwamen andere sommeliers met de wijn in aanraking. Gek genoeg begonnen het met een buitenbeentje van Burguet: met de Vosne Romanée, wat toch volstrekt een ander gebied is dan Gevrey Chambertin. Later volgden alle andere wijnen. Inmiddels staat de wijn van Burguet bij vrijwel al onze horeca klanten op de kaart. Waarvan het langst, ere wie ere toekomt, bij Erwin Walthaus van Le Garage. Trouwens lekker spul hoor die Vosne van Burguet, zouden we bijna vergeten te zeggen.

Burguet, Vosne Romanée 1er cru, Les Rouges du Dessus 2017

Je moet een beetje geluk hebben als wijnimporteur. In 2015 ontdekte een sommelier van The Lobby  de wijnen van Burguet. En dankzij Midas en zijn al even bezeten collega Enno kwamen andere sommeliers met de wijn in aanraking. Gek genoeg begonnen ze met een buitenbeentje : met de Vosne Romanée, wat toch volstrekt andere wijn geeft dan Gevrey Chambertin. Later volgden alle andere wijnen. Inmiddels staan de wijn van Burguet bij vrijwel al onze horeca klanten op de kaart.  Trouwens lekker spul hoor die Vosne van Burguet, zouden we bijna vergeten te zeggen. Deze tekst lijkt hetzelfde als bij de ‘gewone Vosne’, maar het betreft  hier een premier cru wijntje.

Burguet, Gevrey Chambertin, Lavaux Saint-Jacques premier cru 2017

Never a dull moment bij de Burguets. Altijd in de weer om nog meer grond te bemachtigen. Wat een schier onmogelijke opgave is in het versplinterde Bourgogne gebied. Toch lukt het af en toe om via een familielid wat nieuwe percelen te bemachtigen. En zo kon het gebeuren dat Burguet in 2015 voor het eerst Lavaux Saint-Jacques maakte. Lavaux Saint-Jacques grenst aan het onbetaalbare Clos Saint-Jacques en doet er, mits door een goede wijnmaker bewerkt, nauwelijks voor onder. Ook de Lavaux is een wat wij noemen ‘Nader tot U’ wijn.

Hiện nay, có rất nhiều trang thể thao bóng đá trực tuyến, nhưng đa số đều có những quảng cáo hoặc chất lượng ko cao hoặc phát lậu, Chúng tôi socolive với bản quyền trực tiếp phát sóng trực tiếp , hứa hẹn sẽ cung cấp cho các bạn những trận bóng đá hấp dẫn nhấtxem bóng đá trực tuyến

Kênh của chúng tôi luôn luôn thân thiện với tất cả mọi người, mitomcung cấp những trận đấu trực tiếp của Việt Nam và toàn cầu, với video Full HD , ko lag ko giật, đảm bảo cung cấp cho bạn những giây phút bóng đá tuyệt vời nhất

Được xem là một trang bóng đá hàng đầu Việt Nam, chúng tôi cung cấp cho khán giả tất cả các trận đấu , trực tiếp tại hiện trường, bạn có thể đón xem tất cả các giải đấu tại đây xoilac , nơi mà bạn có thể thỏa mãn niềm đam mê với bóng đá mà không lo bị dán đoạn vì chất lượng trang kém

Ở đây chúng tôi cung cấp những trận bóng hấp dẫn nhất , với hình ảnh sắc nét, trang web thân thiện với tất cả mọi người Việt Nam, hãy nhấn vào và đặt 90p lịch cho trận đấu mà bạn yêu thích nào