lees intro

Jura. We denken weleens dat het door de klimaatverandering komt, maar in de Jura wordt momenteel de meest spannende wijn van Frankrijk gemaakt. Onze wijnboer wordt letterlijk van 'hier tot Tokio' de hemel in geprezen. Dat zal wel toch? Proef zelf hoe schoon, zuiver, eerlijk deze wijnen zijn. Je gaat er bijna je hele mening over wijn van vergeten.

Toont alle 2 resultaten

Champ Divin, Castor 2020

Chenin kom je vooral in de Loire tegen. Gamay in de Beaujolais. En Savagnin is dé kenmerkende druif van de Jura. Wat niet wil zeggen dat ze daar alle wijn van maken, maar als je de authenticiteit van Jura wil proeven moet je op zoek naar Savagnin, En laat die nu toevallig in de Castor van Champ Divin zitten. Gelukkig in combinatie met  chardonnay. Want wijnen met 100% Savagnin, daar moet je voor hebben doorgeleerd. Proef de Jura. Bestel een fles Castor. De wijn kan net zoals Savenierres, waar hij wat van weg heeft, schitterend ouderen.

Champ Divin, Pinot Noir 2018 magnum

Zoals u wellicht tussen de regels door hebt gelezen, zijn wij dol op pinot noir. We hebben meerdere pinot noir wijnen uit de Bourgogne. Daarnaast is er pinot noir uit Gien. En sinds kort hebben we er ook één uit de Jura. Nu ligt de Jura eigenlijk helemaal niet zo ver van Bourgogne, maar het is toch wezenlijk ander spul. Wat natuurlijk niet alleen met het terroir maar ook met de manier van wijn maken te maken heeft. De pinot noir van Champ Divin is verrukkelijk zachte, intense wijn. Bij Champ Divin werken ze volstrekt biodynamisch, zo u wilt ‘nature’ en ook dat proef je terug in deze doordrinkwijn. Want ja, dat is het. Gelukkig zit de wijn in magnum. Want een gewone fles, dat is te weinig van het goede.