lees intro

U heeft wellicht tevergeefs naar Bordeaux op onze site gezocht. Inderdaad, dat hebben we niet. Houden we niet zo van. Maar als we iets vinden waar we niet depressief, agressief en ongenuanceerd van worden, zijn we de eersten om een wijn uit Bordeaux aan ons assorti toe te voegen. Wel hebben we een paar andere wijnen uit niet zo bekende wijngebieden. Uit Cerdon bijvoorbeeld. En uit Marcillac. Plus een heerlijke Elzasser. Ongetwijfeld komt er ook nog wel een Savoie wijn. Wat te denken van die Champagne trouwens, jeemig wat een huiveringwekkend lekkere wijn. Je zou er 100 voor willen worden.

Toont alle 2 resultaten

Een onvergetelijke dag voor de kurkentrekker

In dit boek 35 Ongecensureerde Wijnverhalen die in thema sterk variëren maar toch veel met elkaar gemeen hebben. Het boek gaat nu eens niet over streken, druiven, grondsoorten, maar vooral over de mensen die de wonderlijke wereld van de wijn bevolken. Wijnboeren natuurlijk. En importeurs. Restaurateurs. Goede en slechte. Sommeliers. Liefhebbers. In soorten en maten. Maar het gaat ook over echte drinkers. En ware nippers. Mensen die zuiver in de leer zijn. En mensen die het allemaal niet zo nauw nemen. Fundamentalisten. En opportunisten. Verder leert de lezer wat Plofwijn is. Waar Meisjeswijn voor staat. Wat verwende druiven zijn. En wat Vin Natoir betekent. Ook wordt uitgelegd hoe je niks kunt drinken en toch katjelam kunt worden. Bovendien wordt voor eens en voor altijd duidelijk waar Abraham de mosterd vandaan haalt. Hierbij neemt de schrijver geen blad voor de mond en wisselt zelfspot af met venijnige passages.

Als u alleen het boek bestelt  zijn er helaas verzendkosten aan verbonden. Die compenseren wij u terstonds door  -hoe toepasselijk- de originele Smaakimporteur kurkentrekker mee te sturen.

In combinatie met wijn zijn de verzendkosten van het boek inbegrepen. Vink dan aan ‘betalen op factuur’

Closeries des Moussis, AOC Haut-Médoc 2016 magnum

Wij  waren niet zo van Bordeaux. Tot we deze Haut-Médoc 2016 proefden. Een serieuze wijn, dat zeker. Maar ook weer niet zo serieus- ons bezwaar tegen de meeste Bordeaux – dat-ie op je gemoed en humeur slaat. Deze Haut-Médoc lijkt eerder op viefe Loire dan op ruzieveroorzakende Bordeaux. Komt misschien door de toewijding van de wijnmaaksters: 100% biodynamie, handgeplukt, nauwelijks zwavel en filtrage. Bij het proeven dachten we aan een soortgelijke wijn in ons assortiment, Clos Nouveau van Bel Air. Hoewel dit natuurlijk vooral een associatie is. Andere terroir en andere druiven. Cabernet sauvignon (70%), merlot (20%) en cabernet franc (10%).