Toont alle 5 resultaten

Falkenstein, 2022 Krettnacher Euchariusberg Riesling Kabinett ‘Marlies’ AP13

Klassiek gevinifieerde Riesling, zogenaamde ‘Feinfrucht’ dus niet strak droog maar met een fijne ronding. En dat in de spätlese variant, dus: concentratie, zeer druifig, lengte en zinderende energie. Een prachtige wijn en fijn slechts 8% alcohol. Zo schreef Henk het destijds op. Het klopt als een bus, maar we willen er toch nog even aan toevoegen dat we in ons hele wijnleven maar zelden zulke zuivere wijnen dronken als die van de Webers. Wat een huis is dit zeg.

Falkenstein, 2022 Niedermenniger Herrenberg Riesling Spätlese Feinherb ‘Meyer Nepal’AP11

Dit is een feinherb, dat wil zeggen met een pietsie restsuiker. Maar de balans in deze wijn is zo fijn, de restsuiker is zo mooi in balans met de rijpe zuren, dat het toch eerder een droge wijn lijkt. En het fruit lijkt nóg mooier door het ietsje ronde.  Slechts 9% alcohol. Fijn elegant fruit, het buigt over je tong, mooi hoor. En ook zo eigen. we vergelijken het weleens met goede kunst en dat vinden de Webers geen enkel probleem. Die snappen dat.

Falkenstein, 2022, Krettnacher Euchariusberg Riesling Spätlese ‘Klaus’ AP6

We hebben de familie Weber inmiddels 4 keer ontmoet en elke keer is het weer een inspirerend feestje. Maar we gaan er natuurlijk ook naar toe om onszelf wegwijs te maken in die onnavolgbare benamingen. Langzaam maar zeker  lukt het ons. Deze spatlase (met umlaut inderdaad) heeft het typische Falkenstein zoetje, wat wil zeggen, nauwelijks een zoetje omdat de zuurgraad het fraai compenseert. Uiteraard wel zeer laag in alcohol deze Forster(met umlaut inderdaad): 7,5%. Voor de zekerheid nog maar even: Riesling naturlich.

 

Falkenstein, 2022 Krettnacher Ober Schäfershaus Riesling Spätlese trocken ‘Lorenz Manni’ AP18

Van één van oudste wijngaard van de Webers met stokken van bijna 60 jaar jaar oud en een bodem van blauwe leisteen. Ook al weer zo’n elegante fijnzinnige verschijning, subtiel van smaak, mineraal. Zuiver, droog maar toch ook een fijne ronding, mooi gebalanceerd. Waarom zijn niet alle wijnen van deze schitterende, onberispelijke kwaliteit. Een mens wil nooit meer wat anders eigenlijk.

 

Peter Jakob Kühn, Hallgarten Riesling 2020 VDP.ERSTE LAGE – 1,5 Jahre gereift

‘Maar meneer en mevrouw Kuhn, mogen we dan heel misschien, eventueel ook die Hallgarten Riesling Trocken van de Hendelberg kopen? Hoeft niet veel te zijn.’ (In gedachten dronken we de wijn al helemaal zelf op, wij hebben namelijk nogal een verwende smaak.) Maar ook hier geen probleem met de aantallen. “Das machen wir, zei ze in de stijl van Angela Merkel.’ Aldus goede liefhebbers van de al even goede Rheingau riesling, daar is dan ook de erste lage van de PJ Kuhn. En in de fiche techique kunt u er meer over lezen.