Toont alle 3 resultaten

Enderle & Moll – pinot noir Basis 2019

Heerlijk zachte en toch intense pinot noir geur met rode vruchtjes, bosgrond, beetje paddenstoel. Fijn en subtiel in de mond, zeer sappig en elegant, wekt verlangen…

Peter Jakob Kühn, Oestrich Riesling Quarzit 2020

Onze vrienden van de Wijntherapeut nodigden ons uit voor een proeverij en een lunch in restaurant Terroir Utrecht. Om ook eens wat Duitse wijn te leren kennen. Terecht, wij zijn erg eenkennig Frans georienteerd  maar dat is ook een beetje zelfbescherming. Je kunt domweg niet alles kennen en kunnen. Daar was een klein handjevol wijnmakers aanwezig, waaronder Peter Jakob Kuhn uit de Rheingau. Mon dieu, oder Mein Got, dat is toch wel onnodig lekkere Riesling zeg. Kunnen…mogen.. wij dat misschien  kopen? Frau Kuhn ging even met het bureau bellen. Dat kon. En dan om te beginnen die Quarzit bitte… maar mogen we die Hendelberg dan ook? Aber naturlich herr Sterrenburg.  Lees meer in de fiche technique. Of bestel het gewoon.

Peter Jakob Kühn, Hallgarten Riesling 2020 VDP.ERSTE LAGE – 1,5 Jahre gereift

‘Maar meneer en mevrouw Kuhn, mogen we dan heel misschien, eventueel ook die Hallgarten Riesling Trocken van de Hendelberg kopen? Hoeft niet veel te zijn.’ (In gedachten dronken we de wijn al helemaal zelf op, wij hebben namelijk nogal een verwende smaak.) Maar ook hier geen probleem met de aantallen. “Das machen wir, zei ze in de stijl van Angela Merkel.’ Aldus goede liefhebbers van de al even goede Rheingau riesling, daar is dan ook de erste lage van de PJ Kuhn. En in de fiche techique kunt u er meer over lezen.