lees intro

Bourgogne dat moet je leren waarderen. Dat is geen wijn die zich zomaar gewonnen geeft. Maar éénmaal klaar voor de wijn der wijnen, wil je eigenlijk nooit meer iets anders. Tenzij naar dat onbewoonde eiland, dan gaat er Beaujolais mee. Wij hebben relatief veel Bourgogne in het assortiment. En ja, het is allemaal volstrekt anders, maar ook allemaal even lekker.

Resultaat 17–18 van de 18 resultaten wordt getoond

Christophe Buisson, Saint Romain blanc 2016

Sinds we het ons kunnen herinneren, houden we van witte Bourgognes uit de ‘buitengebieden’. Auxey Duresses, Saint Romain enzo. Omdat die wijnen altijd wat subtieler en frisser zijn dan de blockbusters uit het nabij gelegen Meursault. Misschien is dat wel omdat de boeren in de buitengebieden wat meer zichzelf durven zijn in plaats van aan de hooggespannen verwachtingen van tout-le-monde te willen voldoen. Vaak hebben de wijnen uit Saint Romain en Auxey Duresses domweg meer karakter. Zeker die van deze vrolijke frans: Christophe Buisson. Bijkomend voordeel: scheelt meer dan de helft met de dure buren.

Machard de Gramont, Nuits St Georges, Les Terrasses 2015

Zolang er Bourgogne is, is er hoop. En zolang er heel veel verschillende Bourgognes zijn, is er heel veel hoop. We hebben weer wat hoop aan ons assortiment toegevoegd. Een biologisch geteelde, ongeklaarde en ongefilterde wijn uit Nuits-Saint-Georges. Gemaakt door Axelle Machard de Gramont. Inderdaad een femme en dat proef je ook in de wijn. Het is lichte, vrolijke, wat speelse wijn waar je met plezier nog een glas van inschenkt. We hebben vooralsnog gekozen voor cuveé Les Terrasses. De druiven groeien op zogenaamde terrasbouw wat voor Bourgogne vrij uitzonderlijk is. Vandaar ook die naam. Klaar voor de kurkentrekker.