lees intro

Wij zijn dol op magnums. Ongetwijfeld heeft dat wat met gulzigheid te maken. En ongetwijfeld heeft dat weer te maken met een gebrek aan borstvoeding tijdens de zooging. Magnums dus voor de gulzige dorst. Maar vergis u niet in de kwaliteit. Wijnen ouderen beter op magnum. Maar bovenal: een goede wijnboer doet zijn beste wijnen altijd op magnum. Of op nog grotere formaten. Alle reden dus om net dat beetje meer te betalen voor het gulzige formaat. We leveren magnums vanaf 3 flessen. Althans wanneer het om verzending gaat.

Resultaat 17–24 van de 24 resultaten wordt getoond

Lapierre Morgon Cuvée Camille 2021 Magnum

Toen Marcel Lapierre overleden namen zijn beide kinderen het domaine over. Dat zijn Matthieu en Camille. Deze cuvee draagt de naam van laatstgenoemde. Het zijn druiven van wat algemeen wordt gezien als de beste grond in Beaujolais, de Cote de Py. Die ze bij Lapierre de Roche de Py noemen. Whats in a name? De druiven in de Roche de Py zijn 50-75 jaar oud en worden 10 maanden opgevoed in barriques van Prieure Roch. De Prieure Roch? Inderdaad, die. Ook van de magnums zijn bescheiden hoeveelheden. Dus ook hier graag bescheiden bestellen.

Domaine Lavantureux, Chablis premier cru Vau de Vey 2019, magnum

Een oude wijnwaarheid luidt: als de wijn jong niet lekker is, dan wordt die met het verstrijken der jaren niet beter. In Bordeaux zijn ze het niet met deze stelling eens, maar dat is nu precies waarom wij niet van rode Bordeaux houden. Hoe kan het dan toch dat een ‘grote’ wijn na twee jaar eigenlijk minder lekker is dan in zijn jeugd. Gaan we u vertellen. In een ‘wijnleven’ opent en sluit een wijn zich meerdere malen. Het is natuurlijk een kunst om die momenten te bepalen. Dat is alleen de wijnboeren zelf en de allerbeste sommeliers gegeven. En een enkele importeur, sorry Jan, je hebt gelijk. Moraal van het verhaal: drink deze Premier Cru nu of leg hem een jaar of vijf weg.

Domaine Duseigneur, Châteauneuf-du-Pape, Le Songe de Catherine 2016 magnum

We waren weer eens in een Parijs’ restaurant.  Na ons gebruikelijke wijnquotum wilden we nog 1 glas rood voor we weer op de velo stapten. We kregen Chateauneuf van Duseigneur. Een paar maanden later waren we importeur van het huis. Eenmaal in Nederland viel de gewone Chateauneuef toch een beetje tegen. Maar we waren weer eens hebberig geweest en ten tijde van het bezoek hadden we ook een paar dozen magnums besteld; Le Songe de Catherine. Volgens de Chateauneufexpert in onze vriendenkring, was 2016 daar een topjaar. En de magnum die wij laatst openden beaamde dat volledig.

Domaine Alain Burguet, Gevrey Chambertin Mes Favorites magnum 2017/2018/2019

Tot voor kort was dit de mooiste wijn van Burguet. Beste zon-exposure, mooiste terroir, oudste stokken. Voor de oud-gedienden: dit was vroeger de vieilles vignes. Zullen we u nog een kleine openbaring doen? We kochten deze wijn in die tijd bij Helmer Otterman. We bestelden zijn hele assortiment, dus dit ook. Maar hoe vaak we ook een fles openmaakten, we vonden er niks aan. Aan zulke goede Bourgogne waren we domweg nog niet toe. We hebben de hele voorraad cadeau gedaan aan onze vriend Erwin Walthaus, sommelier van Le Garage. Die lacht ons er nog steeds om uit. Als hij ons met dit verhaal confronteert- het liefst in groot gezelschap natuurlijk- schamen we ons nog steeds. Voor straf mag hij geen enkele fles Mes Favorites kopen. U wel hoor, neem Mes Favorites. Het is ook de onze.

Domaine Lavantureux, Chablis grand cru Vaudésir 2018, magnum

Je hebt altijd baas boven baas. In de Chablis zit het als volgt. Je begint bij Petit Chablis, dat zijn druiven die buiten de gemeente appelatie vallen. Dan krijg je gewone Chablis. Premier Cru en daarbovenop de Grand Cru.  Daar tussenin kom je nog een en ander tegen, zoals bijvoorbeeld Chablis van oude stokken, vieilles vignes en de Vauprin van Domaine Lavantureux. Zie elders op deze website. Chablis is terecht wereldberoemd vanwege zijn Grand Cru’s. Maar daar hangt veelal ook een nogal mondiaal prijskaartje aan. Dat zal in de toekomst ook wel met de Grand Cru’s van Lavantureux gebeuren, maar vooralsnog is het nog aardig te betalen. Doet u ons maar vooral u zelf een plezier: laat de wijn minimaal 5 jaar liggen.

Burguet, Gevrey Chambertin, Les Champeaux premier cru 2017 magnum

Het duurde even voor we er achter kwamen dat ze bij Burguet ook Premier Cru en Grand Cru bourgognes maken. Maar toen we het in de smiezen kregen, was het hek alras van de dam. Djiezus wat is dat lekker zeg die Champeaux. Het is de favoriete wijn van de wijnmaker zelf. Wij kunnen maar moeilijk kiezen. Er zijn momenteel drie verschillende jaargangen. Maar dat zal niet al te lang meer duren waarschijnlijk. Doe u zelf een plezier. Bestel u zelf wat Champeaux en constateer met ons dat god ook zo z’n voorkeuren had bij verdelen van de wereld. Dit zijn de magnums.

Burguet, Vosne Romanée 1er cru, Les Rouges du Dessus 2017 magnum

Je moet een beetje geluk hebben als wijnimporteur. In 2015 ontdekte een sommelier van The Lobby  de wijnen van Burguet. En dankzij Midas en zijn al even bezeten collega Enno kwamen andere sommeliers met de wijn in aanraking. Gek genoeg begonnen ze met een buitenbeentje : met de Vosne Romanée, wat toch volstrekt andere wijn geeft dan Gevrey Chambertin. Later volgden alle andere wijnen. Inmiddels staan de wijn van Burguet bij vrijwel al onze horeca klanten op de kaart.  Trouwens lekker spul hoor die Vosne van Burguet, zouden we bijna vergeten te zeggen. En dan hebben we het hier ook nog eens over een premier cru. Op magnum nota bene.

Burguet, Gevrey Chambertin, Lavaux Saint-Jacques premier cru 2017 magnum

Never a dull moment bij de Burguets. Altijd in de weer om nog meer grond te bemachtigen. Wat een schier onmogelijke opgave is in het versplinterde Bourgogne gebied. Toch lukt het af en toe om via een familielid wat nieuwe percelen te bemachtigen. En zo kon het gebeuren dat Burguet in 2015 voor het eerst Lavaux Saint-Jacques maakte. Lavaux Saint-Jacques grenst aan het onbetaalbare Clos Saint-Jacques en doet er, mits door een goede wijnmaker bewerkt, nauwelijks voor onder. Ook de Lavaux is een wat wij noemen ‘Nader tot U’ wijn.