Toont alle 5 resultaten

Les Crestes, Marcillac 2018

Marcillac. Dat is woeste oerwijn. Donkerpaars van kleur, kruidig, een vermoeden van hashiesh. Deze paarse punkwijn is afkomstig uit de Aveyron, in het zuidwesten van Frankrijk. Deze Marcillac is gemaakt van de fer servardou druif. Dat mag u meteen weer vergeten trouwens. Ondanks het uitgesproken karakter vindt bijna iedereen Marcillac lekker. Misschien omdat-ie appelleert aan een oerbeleving van wijn. We mogen Eric Wobma voor heel veel wijn wakker maken, maar voor goede Marcillac gaat-ie niet eens slapen.

Domaine Mamaruta, Kézako 2020

Van 30 jaar oude carignanstokken aan de rand van de zee, gemaakt op de Beaujolais manier, dus tamelijk licht en vol op het fruit. Ideale doordrinker van borreluur tot bedtijd, met braam, bosbes en vlier. Ideaal bij vlees èn vis of in zijn eentje. Koel drinken!

Domaine Mamaruta, Coupe Soif 2020

Appellation Fitou (de oudste appellation van Frankrijk!), van 70% grenache en 30% carignan. Zeer fruitig en met iets meer structuur en body dan de andere roden van Mamaruta. Fris, sappig, ideaal voor bij de maaltijd, en dat kan zowel vlees als vis om een combinatie van beide zijn.

Domaine Mamaruta, Ratatouille 2020

Appellation Fitou. Van 70% mourvèdre, 20% macabeu, 5% grenache gris et 5% carignan blanc, gerijpt in vaten van 4 jaar oud. Het allegaartje van rode, witte en rose druiven geeft een lichtrode wijn met heerlijke rode vruchtjes in geur en smaak, een hint anijs en zuidelijke kruiderij. Soepel, sappig, levendig. Ja zo kan-ie wel weer.

Savary de Beauregard, Libertine 2015

Bijzondere wijnnamen. Met name in de wereld van de Vin Nature kun je dan je hart ophalen. fin, wij hopen altijd maar dat er net zoveel aandacht aan de wijn als aan de benaming wordt gegeven. Wat als je je wijn Libertine noemt? Daar wil je toch ook wat mee zeggen? Krijg je door het drinken van deze wijn ongebreideld zin om je bloot te stellen aan de opperste vorm van seksuele vrijheid of andere vormen van hedonisme? We gaan het hem vragen. Een ding is duidelijk: het is één van de allerfijnste Chardonnays uit Languedoc  die we ooit geproefd hebben.