Toont alle 3 resultaten

Josmeyer, Gewürz Grand Cru Hengst 2010

Wij vonden uit de Elzas altijd de eenvoudigere wijnen het lekkerst. Muscat, Chasselas en zelfs Edelzwicker. Jeemig wat hebben we daar toch niet van weggekopt ten tijde van Schransen bij Janssen. Riesling deed ons nooit zoveel. Ook niet van culthuizen als Boxler. Maar ja, toen trok Swaghoven de Grand Cru’s van Josmeyer open. Dat was different koek. Wat voor Riesling gold, gold nog sterker voor Gewürtztraminer. Dat vonden we maar geparfumeerde interessant doenerij. Inderdaad, tot we dit proefden. Ook van de Hengst Berg. En zonder dat irritante zoetje. Hoewel het pas 11 uur ’s ochtends is tijdens het schrijven van deze tekst, zouden we zomaar eens glaasje lusten.

Josmeyer, Riesling Grand Cru Hengst 2015

Het oude contact is Marcel Swaghoven, tot voor kort sommelier bij Valuas en eigenaar van The Wine Companions. Marcel komt bijkans zijn hele leven al bij Josmeyer. En het is vooral door die lange relatie dat hij daar elk jaar wijn kan kopen. En dankzij onze lange relatie met Marcel kunnen we op onze beurt Josmeyer bij hem kopen. Anders hadden we het u nooit en te never kunnen aanbieden. Josmeyer is wereldberoemd en meer dan dat. Zo genuanceerd, schoon en zinnenprikkelend vind je het vrijwel nergens. In de Elzas al zeker niet. Komt toch doordat ze al zo veel decennia biologisch werken. Binnenkort gaan we zelf naar het domaine en schrijven we meer inhoudelijke teksten. Vooralsnog moet u het even doen met de reputatie van het huis.

Josmeyer, Riesling Grand Cru Hengst SAMAIN 2011

Het oude contact is Marcel Swaghoven, tot voor kort sommelier bij Valuas en eigenaar van The Wine Companions. Marcel komt bijkans zijn hele leven al bij Josmeyer. En het is vooral door die lange relatie dat hij daar elk jaar wijn kan kopen. En dankzij onze lange relatie met Marcel kunnen we op onze beurt Josmeyer bij hem kopen. Anders hadden we het u nooit en te never kunnen aanbieden. Josmeyer is wereldberoemd en meer dan dat. Zo genuanceerd, schoon en zinnenprikkelend vind je het vrijwel nergens. In de Elzas al zeker niet. Komt toch doordat ze al zo veel decennia biologisch werken. Binnenkort gaan we zelf naar het domaine en schrijven we meer inhoudelijke teksten. Vooralsnog moet u het even doen met de reputatie van het huis. Die Samain is trouwens de overtreffende trap van de nauwelijks te overtreffen Grand Cru Hengst. Het bovenste stukje van de Hengst berg.