Toont alle 4 resultaten

Josmeyer, Riesling Le Kottabe 2019

Wij vinden Elzas een schitterend gebied, maar de wijnen zijn lastig. Niet in de laatste plaats omdat het er zo onnodig veel zijn. We hebben van alles geprobeerd, maar uiteindelijk komen we toch weer terug bij één van de grote, klassieke namen uit het gebied: Josmeyer. We kopen die wijn bij de vaste importeur van het huis en hoeven daarom ook niet het hele gamma af te nemen. We focussen ons vooral op de Kottabe, die is voor ons al lekker genoeg. Maar er liggen hier en daar nog wel wat kelderschatten van hun grotere wijnen. Maar probeer eerst die Kottabe eens. Wij zullen u complimenteren met uw keuze.

Josmeyer, Gewürz Grand Cru Hengst 2010

Wij vonden uit de Elzas altijd de eenvoudigere wijnen het lekkerst. Muscat, Chasselas en zelfs Edelzwicker. Jeemig wat hebben we daar toch niet van weggekopt ten tijde van Schransen bij Janssen. Riesling deed ons nooit zoveel. Ook niet van culthuizen als Boxler. Maar ja, toen trok Marcel  Swaghoven de Grand Cru’s van Josmeyer open. Dat was different koek. Wat voor Riesling gold, gold nog sterker voor Gewürtztraminer. Dat vonden we maar geparfumeerde interessant doenerij. Inderdaad, tot we dit proefden. Ook van de Hengst Berg. En zonder dat irritante zoetje. Hoewel het pas 11 uur ’s ochtends is tijdens het schrijven van deze tekst, zouden we zomaar eens glaasje lusten.

Josmeyer, Riesling Grand Cru Hengst 2015

Wij kunnen deze wijnen aanbieden, dankzij onze jarenlange relatie met Marcel Swaghoven van Winecompanions uit Venlo, de importeur van Josmeyer.  Anders hadden we het u nooit en te never kunnen aanbieden. Josmeyer is immers wereldberoemd en meer dan dat. Zo genuanceerd, schoon en zinnenprikkelend vind je het vrijwel nergens. In de Elzas al zeker niet. Komt toch doordat ze al zo veel decennia biologisch werken, lijkt ons. De Grand Cru Hengst is zowat het summum wat wij aan Riesling kennen. Zie ook Samain.

Josmeyer, Riesling Grand Cru Hengst SAMAIN 2011

Wij kunnen deze wijnen aanbieden, dankzij onze jarenlange relatie met Marcel Swaghoven van Winecompanions uit Venlo.  Anders hadden we het u nooit en te never kunnen aanbieden. Josmeyer is wereldberoemd en meer dan dat. Zo genuanceerd, schoon en zinnenprikkelend vind je het vrijwel nergens. In de Elzas al zeker niet. Komt toch doordat ze al zo veel decennia biologisch werken.  De Samain is trouwens de overtreffende trap van de nauwelijks te overtreffen Grand Cru Hengst. Het bovenste stukje van de Hengst berg. Maar dat mag u allemaal weer vergeten.