Toont alle 4 resultaten

Josmeyer, Riesling Le Kottabe 2016

De eerste wijnreis ooit was naar de Elzas. Met twee aanbevelingen van importeurs op zak meldden we ons eerst bij Zink en later bij Shoffit. Wat waren we blij toen die sessies achter de rug waren. We dachten iets van 6 à 7 wijnen te proeven. Het werd een veelvoud daarvan. Zo’n 25 bij de één en zo’n 20 bij de ander. Destijds vonden we uitspugen onbeleefd en om 13.30 waren we eigenlijk al katjelam. En toen moest de lunch bij Auberge d’Ill nog beginnen. Toen we 20 jaar later begonnen met wijn importeren stond Elzas hoog op ons wensenlijstje. En we hebben ook wel een paar keer iets gehad, maar echt tevreden waren we nooit. Tot we een oud contact, zie hieronder, aanhaalden en we de schitterende wijnen van Josmeyer konden kopen. Als ‘instapper’ hebben we Riesling Kottabe. We wisten niet dat we zoveel van Riesling hielden. Non de ju, wat een schoon spul is dat en zonder dat irritante restzoetje.

Josmeyer, Riesling Grand Cru Hengst 2012 en 2015

Het oude contact is Marcel Swaghoven, tot voor kort sommelier bij Valuas en eigenaar van The Wine Companions. Marcel komt bijkans zijn hele leven al bij Josmeyer. En het is vooral door die lange relatie dat hij daar elk jaar wijn kan kopen. En dankzij onze lange relatie met Marcel kunnen we op onze beurt Josmeyer bij hem kopen. Anders hadden we het u nooit en te never kunnen aanbieden. Josmeyer is wereldberoemd en meer dan dat. Zo genuanceerd, schoon en zinnenprikkelend vind je het vrijwel nergens. In de Elzas al zeker niet. Komt toch doordat ze al zo veel decennia biologisch werken. Binnenkort gaan we zelf naar het domaine en schrijven we meer inhoudelijke teksten. Vooralsnog moet u het even doen met de reputatie van het huis.

Josmeyer, Gewürz Grand Cru Hengst 2010

Wij vonden uit de Elzas altijd de eenvoudigere wijnen het lekkerst. Muscat, Chasselas en zelfs Edelzwicker. Jeemig wat hebben we daar toch niet van weggekopt ten tijde van Schransen bij Janssen. Riesling deed ons nooit zoveel. Ook niet van culthuizen als Boxler. Maar ja, toen trok Swaghoven de Grand Cru’s van Josmeyer open. Dat was different koek. Wat voor Riesling gold, gold nog sterker voor Gewürtztraminer. Dat vonden we maar geparfumeerde interessant doenerij. Inderdaad, tot we dit proefden. Ook van de Hengst Berg. En zonder dat irritante zoetje. Hoewel het pas 11 uur ’s ochtends is tijdens het schrijven van deze tekst, zouden we zomaar eens glaasje lusten.

Josmeyer, Riesling Grand Cru Hengst SAMAIN 2011

Het oude contact is Marcel Swaghoven, tot voor kort sommelier bij Valuas en eigenaar van The Wine Companions. Marcel komt bijkans zijn hele leven al bij Josmeyer. En het is vooral door die lange relatie dat hij daar elk jaar wijn kan kopen. En dankzij onze lange relatie met Marcel kunnen we op onze beurt Josmeyer bij hem kopen. Anders hadden we het u nooit en te never kunnen aanbieden. Josmeyer is wereldberoemd en meer dan dat. Zo genuanceerd, schoon en zinnenprikkelend vind je het vrijwel nergens. In de Elzas al zeker niet. Komt toch doordat ze al zo veel decennia biologisch werken. Binnenkort gaan we zelf naar het domaine en schrijven we meer inhoudelijke teksten. Vooralsnog moet u het even doen met de reputatie van het huis. Die Samain is trouwens de overtreffende trap van de nauwelijks te overtreffen Grand Cru Hengst. Het bovenste stukje van de Hengst berg.