lees intro

Beaujolais wordt vaak geassocieerd met het dunne bocht dat primeur of nouveau heet. Kwestie van eigen schuld dikke bult. Daar hebben ze het in de Beaujolais zelf naar gemaakt. Wij hebben niet de illusie dat we daar heel snel verandering in brengen. Wel willen we u graag attenderen op het heerlijke spul van de gamay druif dat er óók vandaan komt. Misschien wel de lekkerste wijn die er is, zonder meer de vrolijkste. Als we die ene wijn moeten kiezen voor dat onbewoonde eiland, dan wordt het zonder twijfel Beaujolais. Zuiver, eerlijk, frivool. Wijn voor elk seizoen.

Resultaat 33–34 van de 34 resultaten wordt getoond

Lapierre Morgon Cuvée Camille 2021 Magnum

Toen Marcel Lapierre overleden namen zijn beide kinderen het domaine over. Dat zijn Matthieu en Camille. Deze cuvee draagt de naam van laatstgenoemde. Het zijn druiven van wat algemeen wordt gezien als de beste grond in Beaujolais, de Cote de Py. Die ze bij Lapierre de Roche de Py noemen. Whats in a name? De druiven in de Roche de Py zijn 50-75 jaar oud en worden 10 maanden opgevoed in barriques van Prieure Roch. De Prieure Roch? Inderdaad, die. Ook van de magnums zijn bescheiden hoeveelheden. Dus ook hier graag bescheiden bestellen.

Lapierre – Morgon Jeroboam 2018

Het origineel van domaine Lapierre: de Morgon Nature 2018, cru du Beaujolais. Maar dan in het ideale grote-vrienden-feest formaat, de JEROBOAM (inhoud: 3 liter = 4 flessen). ‘Lekker’ is een begrip dat hier tekort schiet, deze wijn is meeslepend. Niet door zijn opgeblazenheid maar door zijn eenvoud. Zoals heel goede prestaties er vaak uitzien of het totaal geen moeite kost. Een echte wijnliefhebber móet dit hebben geproefd, het is de apotheose van de gamay druif. Elegant, subtiel, energiek en fijn geweven.