lees intro

Beaujolais wordt vaak geassocieerd met het dunne bocht dat primeur of nouveau heet. Kwestie van eigen schuld dikke bult. Daar hebben ze het in de Beaujolais zelf naar gemaakt. Wij hebben niet de illusie dat we daar heel snel verandering in brengen. Wel willen we u graag attenderen op het heerlijke spul van de gamay druif dat er óók vandaan komt. Misschien wel de lekkerste wijn die er is, zonder meer de vrolijkste. Als we die ene wijn moeten kiezen voor dat onbewoonde eiland, dan wordt het zonder twijfel Beaujolais. Zuiver, eerlijk, frivool. Wijn voor elk seizoen.

Resultaat 11–12 van de 12 resultaten wordt getoond

Guy Breton, P’tit Max, 2015

Is er nog beter dan de vieilles vignes? De wijn waar men dus voor in de rij staat? Ja, dat is er. En het heet P’tit Max, vernoemd naar de bijnaam van de wijnboer. Ook van de cru Morgon. Van z’n beste grond. En z’n beste druiven. Kan het met gemak opnemen tegen de veelal aanzienlijk duurdere wijnen van collega Beaujolais boeren. Voor mensen die echt oud willen worden zijn er ook magnums.

Domaine Joubert, Fleurie vv 2016

We zijn graag trouw aan onze vignerons. In de hoop dat zij dat ook aan ons zijn. Vanaf het begin werken we voor onze Beaujolais wijnen samen met Guy Breton. Maar Breton heeft wel Régnie en wel Morgon, maar geen Fleurie. En Fleurie daar zijn we bij de Smaakimporteur ook behoorlijk koekiewaus van. We werkten met Domaine des Bachelards, maar die maken geen Fleurie meer. Dus wij op zoek. En we hebben er één gevonden. In Parijs tijdens een vakantietje. De wijnmaker heet Marcel Joubert en hij maakt zijn wijnen helemaal in de stijl van Lapierre, Breton, Foillard en Metras. Het resultaat: een gulzige doordrinker met diepgang. Want oude stokken en dat voor een prijs waar je nog wel een keer een extra flesje voor open kunt maken. Voor de volledigheid: dit is zogenaamde Vin Nature.